16/6/2024 - Karlos, Kameleon

Familievoorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar

try-out

Karlos, Kameleon

zondag 16 juni 2024
Tickets 
Prijs: € 8 per volwassene, € 5 per kind <14jaar
verkrijgbaar vanaf 17/04/2024

 

Karlos is een kameleon. Leuk diertje, denkt u, met al die kleuren.
Maar... Karlos is kleurenblind, en voor een kameleon is dat een serieus probleem.
Hij ziet alles donker- of lichtgrijs en geraakt ondanks links en rechts wat hulp zo diep in de put dat hij de dingen alleen nog zwart-wit ziet. Uiteindelijk heeft hij zelf geen kleur meer en sjokt hij vol wanhoop door de jungle.
Wordt hij geholpen? Wie helpt hem en hoe?
En kan je daar zelf iets uit leren?
Dát zijn de dingen die je onthoudt na het beluisteren van dit verhaal en de bijhorende muziek.

 

Wie vertelt?

Yves Bondue is kleuteronderwijzer van opleiding, een vak dat hij uitoefende tussen 1990 en 2000.
Sindsdien is hij voltijds muzikant, verteller en auteur van vele liedjes, verhalen, toneel, twee musicals, een kameropera, een verhalenbundel voor volwassenen en drie romans.
Als acteur/verteller creëerde hij tientallen voorstellingen voor kleuters en kinderen van 7-14jaar. Hij schrijft en speelt sinds 2003 jaarlijks een verteltheatervoorstelling voor volwassenen in opdracht van Muziekcentrum Dranouter, speelde een hoofdrol in het theaterfenomeen War Horse van Music Hall en werkte samen met verschillende theatergezelschappen, ensembles, cultuurcentra, festivals,...

 

Wie speelt muziek?

Het toeval bracht deze vijf pittige muzikanten bij elkaar. Hun gedeelde enthousiasme, gedrevenheid, goesting en liefde voor het samenspelen was de aanzet voor het project: ‘Bois de Vivre’! Niet zomaar ‘opnieuw een blaaskwintet’. Deze muzikanten staan open voor het geijkte oeuvre, maar houden daarenboven ook wel van een kwinkslag en nemen graag een loopje met de sérieux, waar we in het dagelijkse leven al genoeg mee te maken krijgen. Ze zijn niet bang van uitdagende locaties, ‘out of the box’-repertoire en gaan ongeziene en onverwachte samenwerkingen niet uit de weg. Elk legden ze reeds een divers muzikaal parcours af. De mengeling van deze uiteenlopende ervaringen en invloeden zijn het recept voor een fijn, nieuw avontuur.


Wat speelt Bois de Vivre?

De hoofdmoot van de muziek waarin het verhaal van Karlos tot leven komt bestaat uit een eigen compilatie van Óscar Navarro’s Juego de Ladrones, zeer beeldende en toegankelijke hedendaagse muziek waarin elk van de vijf instrumenten apart tot zijn recht komt naast samenspelpassages waarin het kwintet bijna symfonisch klinkt.
Daarnaast speelt ook een bijzonder arrangement van Fireflies van Owl City een grote rol in dit stuk verteltheater en tot slot is het verhaal doorweven met korte, improvisatorische effecten en motiefjes waarbij vooral bijzondere speeltechnieken van elk instrument afzonderlijk opvallen.