Wie wordt de nieuwe eigenaar van 'La Diligence'

Gepubliceerd op Donderdag 21 maart 2024

Op de hoek van de Doornikseweg en de Stationsstraat in Spiere-Helkijn staat een historische karaktervolle herberg 'La Diligence'. Het authentieke pand dateert uit het begin van de 20e eeuw en staat sinds 2019 leeg, maar de ziel is er nooit echt uit gegaan. Het hoekpand bestaat uit rode baksteen verfraaid door spaarnissen en gele sierbaksteen, licht getoogde en segmentboogvormige muuropeningen voorzien van borstwering. Net om die bijzondere architecturale kenmerken is het pand opgenomen in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed.  

 

Nieuw leven voor de dorpskern

Sinds 2019 is de Intercommunale Leiedal eigenaar van het pand met grond en heeft in opdracht van het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn ontwerpend onderzoek uitgevoerd naar mogelijke herbestemming van deze site. 

Vandaag gaat Leiedal op zoek naar een koper/investeerder die deze site nieuw leven wil in blazen. De gemaakte studies geven alvast een goed beeld van wat kan of niet kan op deze site en kunnen tegelijk inspirerend zijn bij de opmaak van de toekomstige plannen.

Voor meer info en afbeeldingen van het pand kan u terecht op Immoweb, of neemt u contact met de verkoper Leiedal:  verkoop@leiedal.be - 056 24 16 16

 

La Diligence
https://www.leiedal.be/la-diligence-tekoop