Openbaar onderzoek : Regionaal Mobiliteitsplan

Pour la version francophone, cliquez ici: www.vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-kortrijk-fr

 

BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER HET VOORLOPIG ONTWERP REGIONAAL MOBILITEITSPLAN EN HET ONTWERP PLAN-MER VOOR DE VERVOERREGIO KORTRIJK

Van 17 augustus tot en met 15 oktober 2023

 

De vervoerregio Kortrijk heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Kortrijk is samengesteld uit deze 13 gemeenten: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van 17 augustus tot en met 15 oktober 2023 kunt u het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Kortrijk inkijken:

  • Op www.vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-kortrijk
  • Op de websites van bovenvermelde gemeenten.
  • In het gemeentehuis van bovenvermelde gemeenten, of op de locatie die de bovenvermelde gemeenten hiertoe aanwijzen.
  • Voor Spiere-Helkijn kan je terecht op de technische dienst: Oudenaardseweg 71 te 8587 Spiere-Helkijn, Mariska Debaene

Opmerkingen kunt u uiterlijk tegen 15 oktober 2023 bezorgen:

  • Via mail aan de vervoerregio Kortrijk op het mailadres vervoerregio.kortrijk@vlaanderen.be.
  • Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van de hierboven vermelde gemeenten of bij de technische dienst van Spiere-Helkijn, Mariska Debaene.