Vanaf 1 september nieuwe restafvalzakken en nieuwe prijzen

Gepubliceerd op Maandag 05 oktober 2020

Vaarwel witte restafvalzak, welkom grijze zak! Sinds 1 september is er een nieuwe huisvuilzakVoortaan kan je enkel de nieuwe grijze restafvalzakken aankopen in het gemeentehuis. De oude zakken kan je nog tot 30 november 2020 buiten plaatsen.

Omruilen oude volle pakken

Heb je volledige pakken oude huisvuilzakken over? Geen probleem. Op het gemeentehuis kan je tot eind december volledige pakken van oude huisvuilzakken inwisselen voor een pak nieuwe zakken, mits het betalen van de meerprijs.

Heb je enkele witte witte restafvalzakken over? Vraag aan je buren, vrienden of familie of zij de zakken kunnen gebruiken vóór 30 november.

De nieuwe restafvalzak verandert van kleur en wordt kleiner

De restafvalzakken veranderen van kleur omdat de nieuwe zakken gemaakt worden van gerecycleerd plastic. Ze zullen niet meer wit, maar grijs zijn.

Daarnaast wordt de grote restafvalzak een stukje kleiner.

Door de invoering van de P+MD-zak en de foliezak kunnen we heel wat extra plastic verpakkingen bij het P+MD en de folies sorteren. Dat is een goeie zaak, want dit scheelt heel wat volume in de restafvalzak. Wie goed sorteert, heeft een stuk minder restafval. De extra grote zakken zijn dan niet meer nodig. Deze kleinere restafvalzak is ook beter voor de rug van de afvalophaler die dagelijks honderden restafvalzakken in de vuilniswagen tilt.

Vanaf 1 september 2020 zijn dit de prijzen voor restafvalzakken:

Grote zak (60L): 1,70 EUR       10 per pakket: 17,00 EUR

Kleine zak (40L): 1,00 EUR      10 per pakket: 10,00 EUR