P+MD sorteerwijzer

Gepubliceerd op Donderdag 23 augustus 2018

IMOG, de Intercommunale Maatschappij voor Openbare Gezondheid in Zuid-West-Vlaanderen, past de sorteerregels aan in haar 11 gemeenten.  Harde plastic verpakkingen (zoals botervlootjes, yoghurtpotjes en schaaltjes) kunnen vanaf 1 juli 2018 terecht in de traditionele PMD-zak terwijl zachte plastic verpakkingen (waaronder films, folies en plastic zakjes) vanaf midden augustus voortaan in een nieuwe transparante foliezak gestopt worden.

Het nieuwe systeem is goedkoper, want meer plastic verpakkingen in de PMD-zak betekent minder afval in de restafvalzak. Dus minder restafvalzakken.

Wat mag vanaf nu in de PMD-zak?

Hierin mag de inhoud van de huidige PMD-zak (flessen, flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) en vanaf nu andere plastic verpakkingen in hard plastic zoals botervlootjes, bakjes, schaaltjes en potjes). Ophaling van de PMD-zak blijft 2-wekelijks zie ophaalkalender IMOG

Wat mag in de nieuwe transparante foliezak?

In deze zak mogen verpakkingen in zacht plastic (zoals plastic folie en plastic zakken).  De transparante zakken zijn vanaf midden augustus verkrijgbaar in de gewoonlijke verdeelpunten en kosten 0.15 euro per zak. De ophaling van dit type zakken gebeurt 2-maandelijks op de dag van de PMD-ophaling.

Data ophaling transparante foliezak regio Spiere-Helkijn

  • 12 februari 2019
  • 9 april 2019
  • 4 juni 2019
  • 30 juli 2019
  • 24 september 2019
  • 19 november 2019

Bekijk de nieuwe regels rond sorteren (PDF)

Bezoek de website van IMOG