IMOG: tweewekelijkse ophaling restafval vanaf april

Gepubliceerd op Woensdag 01 maart 2023

Opgepast vanaf 1 april wordt restafval maar om de twee weken meer opgehaald in de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Spiere-Helkijn, Wielsbeke en Zwevegem. Door het goede sorteergedrag is meer ook niet nodig en sparen we CO2 en vervoerskilometers uit. Op je ophaal kalender vind je alle data terug. Ophaling gemist of reisje in het verschiet? Op het recyclagepark van Imog in Moen kan je als noodoplossing ook met je reglementaire zak terecht.

 

Tweewekelijks, waarom?

Vanaf 1 april 2023 halen we het restafval om de twee weken ophalen in plaats van wekelijks. Wist je trouwens dat zo’n tweewekelijkse ophaling al in meer dan 200 gemeenten de realiteit is?

Een tweewekelijkse ophaling is omwille van meerdere redenen een goed idee …

• Minder rondrijden betekent minder CO2, minder fijn stof en minder gevaarlijke verkeerssituaties.

• Door restafval minder vaak op te halen, evenveel als de recycleerbare fracties, sporen we mensen aan om beter te recycleren.

 

Wist je dat?

In de Imog-regio hebben we een inhaalbeweging te doen tegenover de doelstellingen van de andere

gemeenten in Vlaanderen. Elke Zuid-West-Vlaming had in 2022 zo’n 136 kilo restafval. Tegen 2030 staat de doelstelling op 83 kilo. Er is dus nog werk aan de winkel!

 

Probleem ophaling?

Geen ophaling missen? Plaats dan steeds alle afvalfracties voor 5u ‘s morgens of de avond voor de ophaaldag (na 19u) buiten, duidelijk zichtbaar en dichtgebonden op de stoep.

Als jouw afvalzak niet werd opgehaald, dan kan je dat melden op het nummer 0800 99 827 of info@imog.be.         Imog helpt je dan graag verder

 

Recycle-app!

Dankzij deze applicatie weet je steeds wanneer welk afval wordt opgehaald. Daarnaast vind je er heel wat tips om correct te sorteren! Je kan de ophaalkalender ook digitaal raadplegen.

 

Flankerende maatregel

Ophaling gemist of kan je niet wachten tot de volgende ophaaldag? Ook op het recyclagepark van Imog in Moen kan je vanaf nu met je restafvalzak terecht. Dit moet natuurlijk op dezelfde manier als bij aanbieding aan de stoep: in reglementaire zakken, niet te zwaar (max. 7 kg voor een kleine zak of 15 kg voor een grote zak- en zonder gevaarlijke voorwerpen, zoals naalden of giftig materiaal. Ook recycleerbare zaken die apart wordt ingezameld hoort hier niet in thuis, zoals pmd, papier en karton of glas.

De inzameling aan huis blijft natuurlijk de eenvoudigste manier van aanbieden.

Alvast onze hartelijke dank voor je medewerking!