Expo in Oud Zwembad Spiere

Gepubliceerd op Woensdag 12 januari 2022

Tentoonstelling "Omwille van de soort"

Keramiek, installatie, fotografie, schilderen en de roman

 

Op 15 en 16 januari 2022 kun je in het Oud Zwembad in Spiere-Helkijn een fijne selectie werken bewonderen van Trui Lemaitre en Luc Vandromme. De tijdelijke expo omvat zowel keramiek, schilderijen, fotografie als installatiekunst. Luc stelt er bovendien zijn nieuwe roman 'Omwille van de soort' voor. Zijn veelzijdige artistieke werk beschouwt hij als de vingers van een hand: elke discipline/vinger heeft een eigen identiteit, maar hun oorsprong is de kunstenaar/de hand. 

 

Wanneer?

Zaterdag 8 & zondag 9 januari 2022

Zaterdag 15 & zondag 16 januari 2022

telkens van 10u tot 18u

 

Over de roman:

Auteur Luc Vandromme lanceert 11 december zijn zesde roman ‘Omwille van de soort'. De roman, die snijdt, verontrust en nazindert, wordt feestelijk gelanceerd in kunstencentrum Vlaams Fruit, te Antwerpen.

 

Omwille van de soort

In ‘Omwille van de soort’ wordt de lezer meegenomen naar een mogelijke toekomst in het jaar 2222. De personages zijn mensen van vlees en bloed met een herkenbare, hedendaagse psychologische uitdieping.

De wereld is het slachtoffer geworden van een nieuwe pandemie, als gevolg van het smelten van de permafrost. De mens als soort is in zijn overleving bedreigd. Enkel door de krachten te bundelen is er een mogelijke toekomst.

‘Omwille van de soort’ behandelt diverse onderwerpen, zoals leven en dood, klimaatverandering, democratie, migratie, menselijke relaties, biodiversiteit en het overleven van de menselijke soort. 

Luc Vandromme

Luc Vandromme is een verhalenverteller bij uitstek. Alles draait om de verrassing, de snelheid en prikkeling van de vertelling. Er wordt vaak beweerd dat het oeuvre van een auteur draait om een of twee thema’s. Dit geldt niet voor Vandromme. Zijn fantasie stuurt hem en de lezer naar alle hoeken van de wereld en van zijn verbeelding.

Zijn veelzijdige artistieke werk beschouwt hij als de vingers aan een hand: elke discipline/vinger heeft een eigen identiteit, maar hun oorsprong is de kunstenaar/de hand. In het schrijven vinden zijn verbeelding en zijn ‘stem’ hun diepste uitdrukking.    

Omwille van de soort