Inbraakpreventie

Ongewenst bezoek is vaak een zaak van preventie. Eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen heel wat inbraken vermijden. Wij raden aan volgende tips op te volgen.

Ze kunnen je een hoop ellende besparen:

  • Ramen bij platte daken zijn kwetsbare plaatsen. Beveilig ze met bijkomende grendels of veiligheidssloten.
  • Denk eraan dat de achterkant van uw woning vaak nog kwetsbaarder is dan de voorkant!
  • Sluit ook uw tuinhuis degelijk af. Het opgeborgen tuingerei (ladder, werktuigen, ...) kan een dief goed van pas komen.
  • Verlicht uw huis 's avonds door middel van eenvoudige tijdsschakelaars. Denk eraan dat inbrekers licht schuwen. Een halogeenverstraler met detector als buitenverlichting werkt afschrikkend.
  • Probeer bij nieuwbouw liever niet te besparen op het hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Driepuntssluitingen zijn een stuk moeilijker te "kraken".

Elektronische beveiliging mag nooit de eerste stap op de weg van inbraakpreventie zijn.  Op de eerste plaats dienen we te denken aan onze gewoonten en aan mechanische en/of bouwkundige voorzorgsmaatregelen. De installatie van een alarmsysteem is een aanvullende maatregel.  Zo'n systeem schrikt af en maakt melding van inbraak maar houdt niet altijd tegen.

Meer info op www.pzmira.be

Ook op de website http://www.besafe.be of op in het virtueel huis kan u heel wat nuttige info terugvinden. U kan er o.a. deze nuttige brochure met tal van tips downloaden.